Italijanska delicija za koju niste znali: Jeftina i jednostavna, pravi se za čas, a smaže još brže!

Vesti 23.01.2024 14:00 0

O njima je govorila TikTokerka čiji kanal nosi naziv ,,local aromas", dok je uživala u slasnim zalogajčićima

supli

Printscreen/TikTok/localaromas

Kada pomislimo na italijansku kuhinju odmah nam na pamet padnu pica i pasta zbog svoje globalne popularnosti. Međutim, ova Mediteranska zemlja ima celu kulinarsku riznicu bogatih obroka i poslastica koje vredi probati.

Jedna od njih je i brza hrana poznata kao ,,supli". Ovi mali zalogajčići se prave od pirinča kuvanog u paradajz sosu. U pirinač se onda u stavi malo mocarele, sve se zarola, pospe prezlom i ubaci u vrelo ulje. ,,Supli" podsećaju na italijanski specijalitet ,,arančini" i potiču iz Rima.

O njima je govorila TikTokerka čiji kanal nosi naziv ,,local aromas", dok je uživala u slasnim zalogajčićima. Objasnila je da je tradicionalna verzija ona sa sosom od paradajza, ali da postoje i drugačije verzije, poput one sa sosom od sira i bibera. 

 

 

Ona je istakla da ovo brzo i jednostavno jelo ne treba mešati sa ,,arančinima", s obzirom da oni potiču sa Sicilije, dok su ,,supli" rimski specijalitet. Dodala je da su preukusni, praktični i ujedno vrlo jeftini. Možete ih jesti bilo gde, kupiti na ulici ili napraviti sami kod kuće.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading