Da, znamo da je posle prazničnog prejedanja vreme za detoksikaciju, ali nakon što smo pronašli ovaj recept nismo mogli da mu odolimo. Topla čokolada je definitivno 'utešno piće', a ova topla čokolada Mr. Flandersa iz 'Simpsonovih' je zaista nešto posebno.
Veoma atraktivno izgleda sa šlagom, oblatnom i zagorenim kolačićem od sleza na vrhu, piše Miss7. I iako je za nju potrebno malo više sastojaka nego za 'običnu' toplu čokoladu, zapravo nije komplikovana za pripremu. Nagrada na kraju je – savršeno zadovoljstvo u šolji, tako dragoj slavnim Simpsonovima...
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Topla čokolada g. Flandersa
Sastojci:
- 120 g čokolade po izboru (mlečna, crna...)
- 400 ml mleka
- 1 kašika kakao praha
- 2 kašike šećera ili meda
- 1 kašika gustina
- 250 ml slatke pavlake (ili šlaga)
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašike šećera u prahu
- oblanda
- maršmelou
Postupak: U šerpu sipajte 50 ml mleka i dodajte rendanu čokoladu uz stalno mešanje na laganoj vatri. Kada se čokolada otopi i dobijete kompaktnu smesu, dodajte ostatak mleka, 2 kašike šećera ili meda (ako vam se čini previše, ili ako ne volite previše slatkoće, slobodno smanjite količinu šećera ), kakao prah i zgušnjivač. Sve dobro izmešati pjenjačom i ostaviti da se kuva na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti sa vanilijom (OK, gospodin Flanders je koristio gotov šlag, ali ipak želimo da postignemo još bolji ukus) i šećerom u prahu. U šolju prvo sipajte toplu čokoladu (ne punite šolju do kraja da ima mesta za šlag) i uz pomoć kese za pecivo istisnite svež šlag i naribajte malo čokolade prema želji. Na šlag stavite oblatnu, na oblatnu malo šlaga, a na to i maršmelou koji možete malo zagoreti.
Bonus video: