Ekstremno brz i sočan: Kolač od jabuka i cimeta je prosto neodoljiv, a priprema je očas posla

Izvor: Ana Klikovac Vesti 30.12.2023 19:47 0

Uživajte!

kolač

Shutterstock

Kolač od jabuka sa posipanjem cimeta je sočan, mirisan i punog ukusa, a spisak sastojaka je kratak i pristupačan. Neće vam trebati ni mikser, samo metlica, dve činije i drvena kašika. Dakle, vrlo malo prljavog posuđa u zamenu za čisto zadovoljstvo.

Navedeni sastojci su pogodni za pečenje u kalupu za torte prečnika 20 cm i dovoljni su za 8 ili 10 porcija, u zavisnosti od apetita gostiju, piše Miss7. Uživajte! 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Kolač od jabuka i cimeta

Sastojci - za kolač:

  • 200 g običnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 150 g šećera
  • 1 veća jabuka
  • 2 jaja 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 120 ml ulja
  • 120 ml grčkog jogurta

Sastojci - za posipanje:

  • 50 g šećera
  • 1 puna kašičica cimeta
  • 1 kašika otopljenog putera

Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Okrugli kalup za tortu prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Ogulite jabuku i isecite je na kockice. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, so i šećer. Dodajte jabuku suvim sastojcima i promešajte. U drugoj posudi umutite jaja sa vanilom, uljem i jogurtom. Sipajte u mešavinu suvih sastojaka i jabuka i lagano mešajte špatulom ili drvenom kašikom. Sipajte testo u pripremljeni kalup i izgladite ga. Pomešajte cimet, šećer i otopljen puter u mrvičastu smesu, sličnu vlažnom pesku, pa pospite premažite po testu. Pecite kolač oko pola sata, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi pre rezanja.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)