Jedan od razloga zbog kojih volimo zimu jeste vreme koje provodimo u toploj i ušuškanoj kućnoj atmosferi koja nas inspiriše da otkrivamo i sa dragim ljudima delimo male naizgled obične trenutke koji uz prave recepte dobijaju posebnu, magičnu dimenziju.
U potrazi za laganim zimskim desertima zaustavili smo se pred klasikom među jednostavnim zimskim poslasticama: kandiranim pomorandžama kojima smo, praznicima u čast, poklonili neodoljivi čokoladni omotač, piše Imaginarijum.
Sve što vam treba za pripremu ove vanvremenske zimske delicije biće vam potrebno:
- 6 pomorandži
- Približno 400 ml vode
- 600 g šećera
- Miks zimskih začina (cimet, karanfilić, zvezdasti anis)
- Čokolada po vašem izboru
Priprema: Pomorandže isecite na kriške širine oko 0,7 cm. Stavite ih u ključalu vodu na 5-10 minuta kako bi kora izgubila veći deo prirodne gorčine. Dodajte šećer i začine u lonac vode i sve zajedno krčkajte oko 30 minuta na laganoj vatri. Ocedite vodu i stavite pomorandže na papirni ubrus, a potom stavite pomorandže u pleh i pecite sa obe strane na 100 stepeni 30 minuta. Nakon što izvadite voće iz rerne, ostavite ga da se ohladi a potom svaku krišku umočite u čokoladu. Pomorandže su spremne, a savršeno će ih ispratiti čaša kuvanog vina!
Bonus Najžena: