Jedan od razloga zbog kojih volimo zimu jeste vreme koje provodimo u toploj i ušuškanoj kućnoj atmosferi koja nas inspiriše da otkrivamo i sa dragim ljudima delimo male naizgled obične trenutke koji uz prave recepte dobijaju posebnu, magičnu dimenziju.
U potrazi za laganim zimskim desertima zaustavili smo se pred klasikom među jednostavnim zimskim poslasticama: kandiranim pomorandžama kojima smo, praznicima u čast, poklonili neodoljivi čokoladni omotač, piše Imaginarijum.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sve što vam treba za pripremu ove vanvremenske zimske delicije biće vam potrebno:
- 6 pomorandži
- Približno 400 ml vode
- 600 g šećera
- Miks zimskih začina (cimet, karanfilić, zvezdasti anis)
- Čokolada po vašem izboru
Priprema: Pomorandže isecite na kriške širine oko 0,7 cm. Stavite ih u ključalu vodu na 5-10 minuta kako bi kora izgubila veći deo prirodne gorčine. Dodajte šećer i začine u lonac vode i sve zajedno krčkajte oko 30 minuta na laganoj vatri. Ocedite vodu i stavite pomorandže na papirni ubrus, a potom stavite pomorandže u pleh i pecite sa obe strane na 100 stepeni 30 minuta. Nakon što izvadite voće iz rerne, ostavite ga da se ohladi a potom svaku krišku umočite u čokoladu. Pomorandže su spremne, a savršeno će ih ispratiti čaša kuvanog vina!
Bonus Najžena: