Sigurno vam nikada ne bi palo na pamet da su pomorandže zapravo opasne po zdravlje. Evo u kom slučaju...
Uvek logičan izbor su pomorandže, jer mogu dugo da stoje na sobnoj temperaturi, a bogate su vitaminom C koji je neophodan za jačanje organizma.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Međutim, lekari kažu da tako pravimo ogromnu grešku. Pomorandže su zapravo najgora opcija osobi koja je bolesna, a evo i zašto.
U razgovoru za ruske medije dr Andrej Prodeus, pedijatar i imunolog-alergolog upozorio je na opasnost od ovih agruma. On je istakao da se u velikim porama kore pomorandže nakupljaju mikroorganizmi, što može da izazove sekundarnu infekciju obolele osobe i izazove komplikacije.
Savetovao je da bolje poneti neko drugo voće ili, makar, birati sortu koja ima glatku koru.
"Što se tiče slatkoće, debela kora odgovara slađim varijantama, dok glatka i tanja kora odgovara manje slatkim sortama", primetio je dr Prodeus.
BONUS VIDEO