Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremaju npr juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak.
Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.
Sastojci:
oko 700 g svinjskog mesa
1 puna kašika masti
voda
1 kašika suvog začina
mlevena crvena paprika
Priprema:
Meso iseći na kocke, staviti u dublju šerpu,naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin.
Staviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži.
Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.
Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem – krompirom na primer.
Bonus NajŽena:
Možda vas zanima…
