Genijalan kulinarski trik: Stavite ovo u tiganj kada pržite ribu i više se neće lepiti za dno

Vesti 25.10.2023 16:41 0

Riba je veoma zdrava i hranljiva. Može da se priprema na različite načine, a najpopularniji je prženje u tiganju.

riba

Shutterstock

Samo lepo ispržena riba može da pruži kompletno zadovoljstvo – i ukus i lep izgled. Kako to da postignete? Vrlo lako.

Ribu ćete najbolje ispržiti u tiganju sa debelim dnom, s obzirom na to da se on zagreva ravnomerno. Ako je deblje pohovanje meso unutra neće izgoreti. Ali može se desiti da vam se zalepi na dno.

To ćete izbeći ako posle zagrevanja tiganja, sipate ulje, a potom ga posolite (celo dno tiganja). Ne preterujte sa količinom soli.

Tada stavite ribu u tiganj. Nju ne morate da solite ili samo malo začinite, u zavisnosti od vašeg ukusa. Tako će riba biti lepo ispržena, a neće se zalepiti za dno i raspasti.

Komentari (0)
Loading