Jednostavan trik koji poboljšava izgled vaše odeće: Sve što vam treba su vlažne maramice

Olja Jelić Vesti 02.09.2023 22:05 0

Jednostavan trik sa vlažnom maramicom poboljšaće izgled vaše odeće i ukloniti dlačice sa nje

Veš mašina

Shutterstock

Prosečna osoba provede oko četiri sata nedeljno pereći veš. Ovaj podatak iznenađuje, pogotovo što danas veš mašine sve rade same. Postoji i savršen trik koji će poboljšati rezultate pranja ni učiniti da odeća bude bez dlačica koje se na noj nakupljaju.

Ovaj način pranja posebno će koristiti vlasnicima kućnih ljubimaca, kao i onima koji imaju puno tamne odeće, a podrazumeva stavljanje mokre maramice u mašinu za pranje veša pre punjenja veša. Rezultati će biti vidljivi odmah i zaista će premašiti očekivanja - odeća će biti bez dlačica jer vlažne maramice deluju kao 'upijajuće', piše Bright Side.

Veš

Shutterstock

 

Važno pravilo je da u mašinu za pranje veša ne stavljate više od 3 vlažne maramice (otprilike 7 do 8 kilograma veša).

Kada bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se umešati u odeću i skupljati kosu i krzno. Pri svakom pranju koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvadili iz pakovanja.

Ono što je važno jeste da su vlažne maramice dovoljno jake da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete proveriti pokušajem da ih pocepate rukama. Ako ne uspete ili vam treba mnogo snage, onda su dovoljno jaki.

Nikada nemojte koristiti papirne peškire umesto vlažnih maramica jer će se one raspasti i učiniti da veš ima više mrvica i izgleda lošije. Ni maramice za skidanje šminke neće pomoći. Ako ne želite da vaša odeća upije miris vlažnih maramica, birajte antibakterijske ili bez mirisa, a možete staviti još omekšivača da biste prikrili miris.

 

 

 

Komentari (0)
Loading