Ne bacajte KOSU SA ČETKE: Postoji dobar razlog zašto morate da je sačuvate i DOBRO ISKORISTITE!

Vesti 22.10.2021 09:30 0

Sa biljkama dom izgleda epše i življe, pa nije ni čudo što ne možemo ni da zamislimo životni prostor koji nije ukrašen njima.

Ne bacajte KOSU SA ČETKE: Postoji dobar razlog zašto morate da je sačuvate i DOBRO ISKORISTITE!

pixabay

Takođe je jasno da bez barem malo uloženog truda biljke ne mogu dugo da požive, a neke od njih neće ni doživeti cvat. Ako ne uspevate da uzgojite zdravu biljku - uzmite četku i sa iste skinite kosu, pa je dodajte biljkama. Verovali ili ne, kosa će pomoći biljkama.

Hrana za biljke

Za početak biljku treba staviti na sunčano mesto. Nažalost, ovo je samo početak vašeg posla, pošto je premestite morate da ustanovite da biljka dobija dovoljno hranljivih sastojaka. Primarni hranjivi sastojci su ugljenik, vodonik, azot, kiseonik, fosfor i kalijum, koje možete vašoj biljci obezbediti tako što ćete je presaditi u hranjivo zemljište.

Kosa i biljke

Znamo da na češlju posle češljanja uvek ostane dobra količina kose, takođe znamo da je velika većina baci kada čisti četku. Ali tu kosu zapravo možete iskoristiti i dati svojim biljkama. Kosa deluje kao đubrivo za biljke, a razlog je taj što sadrži azot, koji je biljkama potreban kako bi poživele što duže. 


Iskopajte malu rupu u zemlji i stavite kosu unutra, najbitnije je da je ovo prirodna kosa, a ne farbana. Pošto to uradite spremite se da čekate, potrebno je oko dve godine da se aktivne supstance iz vlasi oslobode i nahrane biljku.
Komentari (0)
Loading