Iako nije preterano zdrav, čips možete da koristite kao namirnicu za pohovanje. Unećete dosta kalorija, ali će vas ukus oduševiti.
Potrebno je za ovaj recept:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)
- veća kesa (100g) čipsa
- 50 g prezli
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica biljnog začina
- 2 jajeta
- 100 g brašna
Priprema:
Meso iseći na tanke šnicle, pa posuti ih sa biberom, biljnim začinom i belim lukom u prahu. Izmešati, da se začini dobro sjedine sa mesom. Poklopiti posudu sa začinjenim mesom i ostaviti je u frižider, da odstoji jedan sat.
Smesa za pohovanje: Čips staviti u kesu i oklagijom ga izdrobiti u mrvice, a možete koristiti i blender. U činiju staviti izdrobljeni čips, pa mu dodati: prezle, slatku papriku, suvi peršun, beli luk u prahu, biljni začin i biber. U jednom tanjiru ulupati dva jaja, a u drugom staviti brašno.
Svako parče mesa uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu sa čipsom. Pržiti ih u dubokom ulju. Poslužiti toplo sa prilogom, po želji.
PRIJATNO!