Pečurke su odličan izbor za brzi obrok ili kao dodatak drugom glavnom jelu poput mesa ili povrća. Najčešće se konzumiraju šampinjoni, bilo prženi, dinstani ili grilovani.
I dok svako ima svoj omiljeni recept sa pečurkama, ono u šta je malo ljudi sigurno je to da li ih treba oprati pre upotrebe.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Neke domaćice ih, neposredno pre termičke obrade, operu, dok neke to ne rade.
Šta je zapravo ispravno? Prati ili ne?
Možda će vam zvučati čudno, ali pre termičke obrade, šampinjone nikada ne treba da perete. Iako vam ne deluje kao higijenski ispravno, nema razloga za brigu, jer se šampinjoni vrlo pažljivo uzgajaju i isto tako pažljivo beru, tako da standardna prljavština ne dolazi u obzir, dok sa pranjem nastaju poteškoće.
Kako same pečurke sadrže visok procenat vode, pa ako ih pre upotrebe operete, gube sav svoj ukus.
Kako onda da ih pripremite za jelo?
Prvo što treba da uradite je da sečivom noža uklonite posebno kontaminirana područja. Onda ih temeljno obrišite salvetom ili ubrusom.
U slučaju da su previše prljave, navlažite čistu krpu i lagano ih obrišite. I to je sve.
Onda se možete baciti na pripremu vašeg omiljenog recepta.