Jedna KAŠIČICA ovoga skida FLEKE kao od šale: Domaćice kažu da je to njihova MAGIČNA formula!

Vesti 25.03.2023 21:30 1

Kašičica sode bikarbone i ovog sastojka deluje magično na masne fleke

Jedna KAŠIČICA ovoga skida FLEKE kao od šale: Domaćice kažu da je to njihova MAGIČNA formula!

Shutterstock

Skidanje masnih fleka uvek treba početi, tako što ćete čistim ubrusom ili salvetom pokupiti višak masnoće. Nekoliko kućnih sredstava i lakih postupaka  mogu da vam reše ovaj gorući problem:

Uklanjanje mrlja sodom bikarbonom – podrazumeva da fleku pospete većom količinom sode i ostavite na sat vremena. Postepeno soda bikarbona će upiti masnoću, to se jasno vidi time što prah potamni.

Oštrijim plastičnim predmetom poput špatule za kolače ili plastičnom karticom odstranite skoreni prah, mrlju natrljajte deterdžentom za sudove i operite u mašini za veš, na najvećoj temperaturi za konkretnu tkaninu. Tako je upotpunjeno skidanje fleka od ulja sa odeće. Uklanjanje masnih mrlja sa većih površina, zahteva da se ponovi postupak posipanja sodom bikarbonom ili kada vidite da nije upijena sva masnoća.

Talk – je odlična prva pomoć, jedan od najboljih odgovora na pitanje ​kako skinuti fleku od ulja. Uflekano mesto izdašno pospite talkom i ostavite da odstoji, dok talk ne upije svu masnoću. Mekom četkom za odeću iščetkajte talk i fleka će nestati.

Brašno, kukuruzni skrob ili gustin – takođe su superupijajuća sredstva za uklanjanje masnih fleka, koja ćete lagano iščetkati sa odeće, posle posipanja masne mrlje.

Deteržent za sudove razredite vodom, u odnosu 3:1 i možete mekim sunđerom naneti na fleku, dok ne zapeni. Ukoliko nije osetljiva tkanina u pitanju, istrljajte četkicom za zube. Isperite toplom vodom sa sirćetom i uspešno ste uklonili masnoću. Operite posle ovog postupka u veš mašini, na većim temperaturama.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
vesna
26.03.2023 13:24

Siguran način za skidanje masnih mrlja je pomoću medicinskog benzina,kupuje se u apotekama (veoma pristupačna cena).Na zamašćeno mesto naneti benzin.Kad se osuši ostaće taman kolut na odeći koji potpuno nestane kada se odeća uobičajeno opere.