Da li ste čuli za JESENJE mafine? Samo smućkajte JABUKE i ovu voćku, pa uživajte!

Andrea Orlandić Vesti 07.11.2021 08:30 0

Ove mafine sigurno još niste probali

Da li ste čuli za JESENJE mafine? Samo smućkajte JABUKE i ovu voćku, pa uživajte!

pixabay

Najbolji deo je što se brzo prave i još brže pojedu!

Potrebno je: 100 g maslaca, 100 g šećera, 2 jaja, 1 vanilin šećer, 250 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 150 g jogurta, 50 g mlevenih badema, 2 veće jabuke i cimet po ukusu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Priprema:

Pripremiti kalup za mafine obložen papirnim korpicama. Maslac i sećer kremasto umutiti, pa dodati jaja, jedno po jedno.

Dodati jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivom i bademima. Mešati  dok se lepo ne sjedini. Dodati rendane jabuke i ponovo promešati. Raspodeliti testo ravnomerno u kalupe i peći mafine oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Kada se ohlade ukrasiti ih listićima badema ili po vašoj želji.

Prijatno!

Komentari (0)