Sastojci:
- 120 gr maslaca ili margarina
- 3 - 4 kašike šećera
- 100 ml mleka
- 350 gr brašna
- korica limuna
- 1 jaje
- 500 gr pekmeza od šipka ili kajsije
- 150 gr ml oraha
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
- malo kvasca
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Priprema
Mikserom umutiti maslac sa šećerom, dodati limunovu koru, kvasac, mleko i brašno i zamesiti mekše testo da bude glatko. Staviti ga u kesu i držati u zamrzivaču 15 min ili 30 minuta da se dobro ohladi i tako malo stegne.
Testo podeliti na 4 jednaka dela po 200 gr i svaki deo razvući oklagijom veličine tepsije. U činiju istresti pekmez dodati mlevene orahe, po želji zašećeriti pa dobro izjednačiti.
Tepsiju obložiti pek papirom ili podmazati maslacem, pa staviti prvu razvučenu koru i namazati je 1/3 pekmeza i oraha, staviti drugu koru i nju premazati kao i treću i nju premazati. Pokriti četvrtom korom i viljuškom izbockati (nju ne mažemo). Ostavimo da odmori 15-20 minuta pa ispeći u zagrejanoj rerni 35 min na 190 stepeni C. Rastopiti čokoladu sa 3 kašike ulja dobro izmešati i preliti kolač. Kad se čokolada stegne seći na željene kocke.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja
