Sastojci:
- 120 gr maslaca ili margarina
- 3 - 4 kašike šećera
- 100 ml mleka
- 350 gr brašna
- korica limuna
- 1 jaje
- 500 gr pekmeza od šipka ili kajsije
- 150 gr ml oraha
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
- malo kvasca
Priprema
Mikserom umutiti maslac sa šećerom, dodati limunovu koru, kvasac, mleko i brašno i zamesiti mekše testo da bude glatko. Staviti ga u kesu i držati u zamrzivaču 15 min ili 30 minuta da se dobro ohladi i tako malo stegne.
Testo podeliti na 4 jednaka dela po 200 gr i svaki deo razvući oklagijom veličine tepsije. U činiju istresti pekmez dodati mlevene orahe, po želji zašećeriti pa dobro izjednačiti.
Tepsiju obložiti pek papirom ili podmazati maslacem, pa staviti prvu razvučenu koru i namazati je 1/3 pekmeza i oraha, staviti drugu koru i nju premazati kao i treću i nju premazati. Pokriti četvrtom korom i viljuškom izbockati (nju ne mažemo). Ostavimo da odmori 15-20 minuta pa ispeći u zagrejanoj rerni 35 min na 190 stepeni C. Rastopiti čokoladu sa 3 kašike ulja dobro izmešati i preliti kolač. Kad se čokolada stegne seći na željene kocke.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO