Papula: Staro Srpsko jelo koje je Karađorđe obožavao, a sprema se od BELOG PASULJA

Izvor: K.Ć. Vesti 18.10.2022 16:45 0

Izuzetno zdrav obrok

Papula: Staro Srpsko jelo koje je Karađorđe obožavao, a sprema se od BELOG PASULJA

Printscreen/Youtube

Papula se spremala od davnina, a bila je Karađorđevo omiljeno jelo. To je dobro raskuvan, pa izgnječen pasulj, koji je Karađorđe nosio o pojasu u pljosnatoj drvenoj posudi sa poklopcem.

Sastojci

  • 50 dag belog pasulja
  • 3 glavice luka
  • 5 češnja belog luka
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • biber, so

Priprema

Potopite belo pasulj u vodu da prenoći. Ocedite ga, staviti drugu vodu da se kuva, kad provri ponovno ocediti.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Staviti vodu i kuvati pasulj dalje, dodati jednu glavicu iseckanog luka i 3 češnja belog luka.

Skuvani pasulj ocediti, ispasirati, posoliti, pobiberiti i dodati 2 češnja izgnječenog belog luka. Sve dobro izmešati i rasporediti po zemljanoj posudi.

Na maslinovom ulju popržiti dve glavice luka iseckanog na kockice, kad dobije zlatno žutu boju dodati mlevenu papriku i preliti preko papule.

Papula se služi hladna. Servira se na tacni ili u malo dubljoj posudi sa mladim crnim lukom ili kiselim kupusom. Pržene kriške kvalitetne slanine su odlična kombinacija uz ovo lepo, starinsko jelo. Prijatno!!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading