Recept dolazi sa juga Srbije. Ovo je stari i tradicionalni recept s kojim ne možete da pogrešite.
- 250 g junećeg mesa
- 200 g suve slanine
- 1/2 kg crnog luka
- 1/2 l belog vina
- 4 paprike babure
- 1 zelena ljuta papričica
- 1 krompir po želji
- aleva paprika
- mleveni biber
- so
Priprema
Juneće meso od plećke iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.
Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.
Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Po potrebi isecite jedan krompir na kockice. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.
BONUS VIDEO