Ovako ga prave na JUGU SRBIJE: Juneći paprikaš na LOVAČKI NAČIN, gust i PREUKUSAN, jako redak primerak RECEPTA

Vesti 21.09.2022 14:30 0

Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti

Ovako ga prave na JUGU SRBIJE: Juneći paprikaš na LOVAČKI NAČIN, gust i PREUKUSAN, jako redak primerak RECEPTA

Shutterstock

 

Recept dolazi sa juga Srbije. Ovo je stari i tradicionalni recept s kojim ne možete da pogrešite.

  • 250 g junećeg mesa
  • 200 g suve slanine
  • 1/2 kg crnog luka
  • 1/2 l belog vina
  • 4 paprike babure
  • 1 zelena ljuta papričica
  • 1 krompir po želji
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • so

Priprema

Juneće meso od plećke iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.

Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.

Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Po potrebi isecite jedan krompir na kockice. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading