Recept dolazi sa juga Srbije. Ovo je stari i tradicionalni recept s kojim ne možete da pogrešite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 250 g junećeg mesa
- 200 g suve slanine
- 1/2 kg crnog luka
- 1/2 l belog vina
- 4 paprike babure
- 1 zelena ljuta papričica
- 1 krompir po želji
- aleva paprika
- mleveni biber
- so
Priprema
Juneće meso od plećke iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.
Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.
Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Po potrebi isecite jedan krompir na kockice. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.
BONUS VIDEO