Postoji mnogo načina kako je moguće napraviti gulaš. Ovaj recept ne sadrži brašno i zapršku, a odličnog je ukusa. Meso se topi u ustima, pravi je kafanski gulaš. Može se služiti uz pirinač, krompr ili testeninu.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 500 gr junećeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 600 ml junećeg bujona
- so, biber, slatka paprika, ljuta paprika - po ukusu
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike paradajz pirea
- 3 cena belog luka
- malo suvog peršuna
Priprema
Crni luk i kašiku soli propržiti na prethodno ugrejanoj masti, zatim dodati šargarepu i mešati. Kada se sve lepo izdinsta, dodati meso, senf i promešati da se sjedini. Onda sipati bujon polako, ne sve odjednom. Dodajte lovorov list, poklopite i ostavite malo da se krčka. Nakon toga, dodajte paradajz pire, meštajte i neka se krčka, pa onda dodati i beli luk. Sipati slatku i ljutu papriku, biber sve po kašiku, osim slatke paprike - to dve i promešati. Na kraju dodati peršuna i ostaviti da se krčka. Kuvati sve ukupno oko 2 sata.
Prijatno!
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
Зоран
07.04.2022 09:59Није добар предлог за данашњи ручак, данас је посни дан.