Postoji mnogo načina kako je moguće napraviti gulaš. Ovaj recept ne sadrži brašno i zapršku, a odličnog je ukusa. Meso se topi u ustima, pravi je kafanski gulaš. Može se služiti uz pirinač, krompr ili testeninu.
Sastojci:
- 500 gr junećeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 600 ml junećeg bujona
- so, biber, slatka paprika, ljuta paprika - po ukusu
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike paradajz pirea
- 3 cena belog luka
- malo suvog peršuna
Priprema
Crni luk i kašiku soli propržiti na prethodno ugrejanoj masti, zatim dodati šargarepu i mešati. Kada se sve lepo izdinsta, dodati meso, senf i promešati da se sjedini. Onda sipati bujon polako, ne sve odjednom. Dodajte lovorov list, poklopite i ostavite malo da se krčka. Nakon toga, dodajte paradajz pire, meštajte i neka se krčka, pa onda dodati i beli luk. Sipati slatku i ljutu papriku, biber sve po kašiku, osim slatke paprike - to dve i promešati. Na kraju dodati peršuna i ostaviti da se krčka. Kuvati sve ukupno oko 2 sata.
Prijatno!
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
Зоран
07.04.2022 09:59Није добар предлог за данашњи ручак, данас је посни дан.