Sastojci:
Dve šolje rendanih tikvica
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
1/2 šolje sveže rendanog parmezana
dva sitno seckana mlada luka
1/4 šolje kukuruznog skroba
so
biber
ulje
dve šolje rendanog čedar sira
Prirpema:
Izrendane tikvice stavite u kuhinjsku krpu i iscedite višak vode. U srednjoj posudi pomešajte tikvice sa jajetom, parmezanom, zelenim lukom i kukuruznim skrobom. Posolite i pobiberite.
U veliki tiganj sipajte ulje da pokrijete dno. Stavite oko 1/4 šolje smese sa tikvicama na jednoj strani tiganja i oblikujte u mali kvadrat (možete spatulom da pritisnete da se spljošti). Ponovite postupak na drugoj strani tiganja. Pecite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane, oko 4 minuta po strani. Na jednu pljeskavicu stavite čedar i poklopite drugom pljeskavicom. Pecite još nekih 2 minuta da se sir istopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se ocedi na ubrusu. Obrišite tiganj, pa ponovite postupak sa preostalim sastojcima. Servirajte odmah.
BONUS VIDEO