Napravite savršen PIRE KROMPIR: Jedna greška je dovoljna da celo JELO propadne, OVO je proveren način

Milica Ognjenović Vesti 18.08.2022 18:50 0

Jedna stvar je ključna i najbitnija

Napravite savršen PIRE KROMPIR: Jedna greška je dovoljna da celo JELO propadne, OVO je proveren način

pixabay

Pire krompir je jedan od omiljenih priloga kada je naša domaća trpeza u pitanju. Ipak koliko god puta da ga pravimo desi se greška i pire više nije toliko dobrog ukusa. 

Kako ne bi dolazili više u ovakve situacije, potrebno je ove korake ispratiti:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Pogrešan izbor krompira je najčešća greška

Za pripremu pire krompira uvek izaberite one s visokim procentom skroba, tzv. brašnaste krompire koji su savršeni za gnječenje. Krompiri ove sorte imaju prirodan ukus i kremastu, gustu konzistenciju.

Stavljate krompir u vruću vodu

Ovo je takođe jedna od glavnih grešaka. Prilikom pripreme, krompir prelijte hladnom vodom, dodajte so, a zatim ga stavite da se kuva. Potapanjem odmah u vruću vodu, krompir će spolja omekšati, dok će iznutra ostati "živ".

Kuvate krompir u komadu

Krompire uvek secite na jednake komade, kako bi se brzo i ravnomerno skuvali. Time izbegavate da kao rezultat dobijte kombinaciju prekuvanih i sirovih krompira.

Nedovoljno skuvan ili prekuvan krompir

Budite strpljivi i sačekajte da se krompir skuva, nemojte ga procediti prerano. Od nedovoljno skuvanog i tvrdog krompira dobićete pire pun grudvica.

Takođe, problem može da bude i krompir koji je prekuvan. Takav krompir će upiti veliku količinu vode, a rezultat će biti kašasti i bezukusan pire.

Koristite mleko pravo iz frižidera

Dodavanje hladnog mleka u vruć krompir nije dobra ideja. Pre sipanja uvek gledajte da mleko bude zagrejano, a maslac odstajao na sobnoj temperaturi, kako biste izbegli da dobijete mlaku kašu, što svakako nije cilj. 

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)