Ako do ovog trenutka niste probali da ga napravite, danas je pravo vreme.
SASTOJCI:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Za taranu
- 2 jajeta
- 2-3 kašike mineralne vode
- prsohvat soli i oštro brašno
Za đuveč
- 1 manje pile
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika šilja ili crvena
- 1 paškanat
- parče celera
- malo peršuna
- 1-2 čena belog luka
- 2 šake listova tarane domaće velicine 3,4cm (iscepkajte)
- ulje
- začin
- biber
- 2,3 lista lovora
Printscreen/Youtube
Priprema tarane:
U činiju stavite polovinu brašna i u njega umešajte jaja. Dodajte postepeno i ostatak brašna. Testo nije potrebno dugo mesiti, dovoljno je da sve sjedinite. Bitno je da testo bude suvo i tvrdo kako biste ga mogli narendati. Za rendanje uzimajte manje komade testa, lakše je. Samo vodite računa da ne narendate i prste zajedno sa testom. Testo rendajte na krupnije rende za krupnije komadiće, a na sitno za male mrvice testa koje će izgledom najviše podsećati na kus-kus.
Priprema
Pile skuvati i ostaviti da se ohladi.Povrće izdinstati kratko, znači od svega po jedan komad ili šta imate u frižideru, nista nije obavezno. Začiniti ga po ukusu, i razliti po dnu tepsije, dodati piletinu iskidanu na tanke listiće, bez kože i kostiju, i posuti po tepsiji preko povrca.
Sve naliti vodom u kojoj se pile kuvalo, koliko da se ima u čemu peći, ne previše vode, pobacati nepravilno listiće testa tarane, a može u bilo koja makarona.
Odozgo posuti listovima lovora i peršuna i peći 30 minuta dok voda ne ispari, može i kraće.
Mumi
18.08.2022 17:25Kako listići, ni ne lici na listice. Da li treba testo da se skuva pre stavljanja sa povrcem i piletinom.