Ako do ovog trenutka niste probali da ga napravite, danas je pravo vreme.
SASTOJCI:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Za taranu
- 2 jajeta
- 2-3 kašike mineralne vode
- prsohvat soli i oštro brašno
Za đuveč
- 1 manje pile
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika šilja ili crvena
- 1 paškanat
- parče celera
- malo peršuna
- 1-2 čena belog luka
- 2 šake listova tarane domaće velicine 3,4cm (iscepkajte)
- ulje
- začin
- biber
- 2,3 lista lovora
Printscreen/Youtube
Priprema tarane:
U činiju stavite polovinu brašna i u njega umešajte jaja. Dodajte postepeno i ostatak brašna. Testo nije potrebno dugo mesiti, dovoljno je da sve sjedinite. Bitno je da testo bude suvo i tvrdo kako biste ga mogli narendati. Za rendanje uzimajte manje komade testa, lakše je. Samo vodite računa da ne narendate i prste zajedno sa testom. Testo rendajte na krupnije rende za krupnije komadiće, a na sitno za male mrvice testa koje će izgledom najviše podsećati na kus-kus.
Priprema
Pile skuvati i ostaviti da se ohladi.Povrće izdinstati kratko, znači od svega po jedan komad ili šta imate u frižideru, nista nije obavezno. Začiniti ga po ukusu, i razliti po dnu tepsije, dodati piletinu iskidanu na tanke listiće, bez kože i kostiju, i posuti po tepsiji preko povrca.
Sve naliti vodom u kojoj se pile kuvalo, koliko da se ima u čemu peći, ne previše vode, pobacati nepravilno listiće testa tarane, a može u bilo koja makarona.
Odozgo posuti listovima lovora i peršuna i peći 30 minuta dok voda ne ispari, može i kraće.

IZ REKE IZVUČEN AUTOMOBIL KOJI JE PRIPADAO NESTALOJ ŽENI: U vozilu policija pronašla KLJUČNI DOKAZ

TRAMP PORUČIO: Napadi na Hute će se nastaviti dok više ne budu pretnja slobodnoj plovidbi

NEVEROVATNO! RUS USRED ŠUME NALETEO NA TIGRA: Zahvaljujući neverovatnoj tehnici uspeo je da OTERA DIVLJU ZVER (VIDEO)

MATORA POKUŠALA DA SLAŽE NACIJU: Isplivali dokazi crno na belo o njenim LOŠIM porodičnim odnosima i FINANSIJSKOJ situaciji - ovo će je UNIŠTITI!
Žestoko za stolom! Mimas se spetljala, Marko i Ena ušli u sukob, pljuštale uvrede na sve strane (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Na današnji dan, 1. april

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

NAUČNICI SU RAZVILI UREĐAJ: Može da prevede misli o govoru u izgovorene reči

ORBAN O DARVINOVOJ TEORIJI I EVROPSKOJ UNIJI: Ovo nije evolucija, ovo je propadanje

PANIKA U IZRAELU ZOVU AMERIKANCE U POMOĆ Džeruzalem post: Nagomilavanje vojske Egipta na Sinaju ugrožava mir

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
Šok! Sofija izrešetala Sanju istinom o njenoj prošlosti, pa Mima dolila ulje na vatru! Grujićeva se povukla (VIDEO)
Iskreni do koske! Mimas i Gruja bez dlake na jeziku progovorili o trzavicama i njihovom odnosu (VIDEO)

NIJE ŠALA BIĆE I SNEGA: Vremenska prognoza za utorak, 1. april

Mumi
18.08.2022 17:25Kako listići, ni ne lici na listice. Da li treba testo da se skuva pre stavljanja sa povrcem i piletinom.