Sastojci:
- 200 g. paradajza
- 1 mladi luk
- 6 listova svežeg bosiljka
- 4 kriške tost hleba
- 1 dl. slatke pavlake
- 4 kaš. pune ribanog sira
- 4 jaja
- 1 kašika maslaca
- so, biber
Priprema:
Paradajz prepoloviti i očistiti od semenki. Iseckati ga u male komadiće. Mladi luk isto očistiti i iseći na kolutiće, bosiljak iseckati, dodati so i biber po ukusu, sve dobro promešati.
Zagrejati rernu na 200 strepeni. Pripremiti 4 čaće dobro ih namazati maslacem. Na dno staviti 2 kašike pripremljenog povrca.
Tost hleb iseći odgovarajućom čašom u krug, da moze stati u nju, namazati ga maslacem.
Namazana strana ide gore.
Skatku pavlaku i ribani sir, pomešati malo posoliti i pobiberiti po želji.
Staviti preko tosta 2 kaš. pripremljenog sira s pavlakom, sada pažljivo preko izlupati u svaku čašu po 1 jaje, malo posoliti jaje, peći oko 10-15 minuta.
Uzivajte!