Sastojci:
1 čaša = 200 ml
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-10/102741_sarma-iz-rerne_f.webp?timestamp=1728511200)
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-14/103171_shutterstock-762738523_f.webp?timestamp=1728856800)
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-15/103237_shutterstock-1039728490_f.webp?timestamp=1728943200)
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
- 2 čaše hladnog mleka (ili vode)
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 3 čaše brašna
- 200 gr maka
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kom limuna (naribana korica)
Za preliv:
- 6 kašika džema
- 6 kašika tople vode
Glazura:
- 150 gr čokolade
- 3 kašike ulja
- 30 gr margarina
Priprema
Izmešati sve suve sastojke u jednoj posudi. Tome dodati mokre sastojke. Mikserom mutiti dok se masa ne ujednači.
Dobijenu masu sipati u pleh koji ste prethodno premazali margarinom i posuli brašnom. Pleh u kome sam pekla je dimenzija 38x22cm.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kolač ne odvoji od ivica pleha. U jednu manju posudu staviti džem i toplu vodu. Izmešati kašikom dok se masa ne ujednači.
Smesom premazati ceo kolač dok je još topao.
Može se koristiti i džem od šljiva ili džem od šipka. Svakako je po izboru. Čokoladu istopiti sa margarinom i uljem. Ohlađen kolač premazati glazurom. Kada se glazura stegne seći u kockice i uživati.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO