Sastojci:
1 čaša = 200 ml
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 2 čaše hladnog mleka (ili vode)
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 3 čaše brašna
- 200 gr maka
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kom limuna (naribana korica)
Za preliv:
- 6 kašika džema
- 6 kašika tople vode
Glazura:
- 150 gr čokolade
- 3 kašike ulja
- 30 gr margarina
Priprema
Izmešati sve suve sastojke u jednoj posudi. Tome dodati mokre sastojke. Mikserom mutiti dok se masa ne ujednači.
Dobijenu masu sipati u pleh koji ste prethodno premazali margarinom i posuli brašnom. Pleh u kome sam pekla je dimenzija 38x22cm.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kolač ne odvoji od ivica pleha. U jednu manju posudu staviti džem i toplu vodu. Izmešati kašikom dok se masa ne ujednači.
Smesom premazati ceo kolač dok je još topao.
Može se koristiti i džem od šljiva ili džem od šipka. Svakako je po izboru. Čokoladu istopiti sa margarinom i uljem. Ohlađen kolač premazati glazurom. Kada se glazura stegne seći u kockice i uživati.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO