Sastojci:
- 1 kilogram belog krompira
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- oko 250 grama brašna
- prezle
- maslac ili margarin
- so
Priprema: Krompir oprati, neoljušten naliti vodom, malo posoliti i kuvati dok ne omekša. Skuvan krompir ocediti, oljuštiti i ispasirati dok je još topao.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U ispasirani krompir dodati jaja, ulje, malo soli i brašna toliko da se dobije testo srednje tvrdoće. Dobro umesiti, da se sastojci sjedine.
Na radnoj površini posutoj brašnom od testa formirati manje valjke prečnika oko dva santimetra. Uvaljano testo seći nožem na komade-valjuške dužine oko tri santimetra i svaki malo razvaljati između dlanova.
Sipati u posudu dva litra vode i malo soli i staviti na štednjak. U ključalu vodu spuštati valjuške i kuvati dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih vaditi rešetkastom kašikom.
Na maslacu ili margarinu propržiti prezle, pa dodati valjuške.
Sluiti uy kajmak, slaninu i kupus.
BONUS VIDEO

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu
