Sastojci:
- 1 kilogram belog krompira
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- oko 250 grama brašna
- prezle
- maslac ili margarin
- so
Priprema: Krompir oprati, neoljušten naliti vodom, malo posoliti i kuvati dok ne omekša. Skuvan krompir ocediti, oljuštiti i ispasirati dok je još topao.
U ispasirani krompir dodati jaja, ulje, malo soli i brašna toliko da se dobije testo srednje tvrdoće. Dobro umesiti, da se sastojci sjedine.
Na radnoj površini posutoj brašnom od testa formirati manje valjke prečnika oko dva santimetra. Uvaljano testo seći nožem na komade-valjuške dužine oko tri santimetra i svaki malo razvaljati između dlanova.
Sipati u posudu dva litra vode i malo soli i staviti na štednjak. U ključalu vodu spuštati valjuške i kuvati dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih vaditi rešetkastom kašikom.
Na maslacu ili margarinu propržiti prezle, pa dodati valjuške.
Sluiti uy kajmak, slaninu i kupus.
BONUS VIDEO
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)