Žene u Srbiji poludele za jednostavnim TRIKOM: Evo šta dodaju u VODU kad kuvaju KROMPIR, ovoga se nikada ne bismo setili

Izvor: Ž. T. Vesti 05.07.2022 14:45 0

Postoji tajni sastojak koji vam možda nedostaje kada kuvate krompir

kropmir

Shutterstock

Upravo ovaj sastojak će sprečiti krompir da se raspadne, a najbolje od svega je što ga svi imamo u kući.

Krompir je inače najčešće pripremana namirnici u svakoj kuhinji i može se kuvati na mnogo različitih načina, od pravljenja čipsa do pečenja, ili čak pire krompira na nekoliko desetina načina.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Kada želite da skuvate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuvanje, poslužite se odličnim trikom. Dodajte sirće u vodu, što će joj pomoći da zadrži oblik. Krompir se preporučuje da kuvate oko 30 minuta, a posle 10 minuta sipajte sirće. Sirće ima ulogu da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast.

Možete izabrati bilo koje sirće koje imate pri ruci - vinsko, jabukovo ili alkoholno, svejedno.

Ovaj savet možete uvek praktikovati, ali je posebno učinkovit kad pravite krompir salatu.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)