Stavite nekoliko kašika ovog proizvoda u kantu za smeće: Efekat je neverovatan, uvek ćete to raditi

K.Ć. Vesti 04.07.2022 16:20 0

Razne vrste otpada bacamo u kantu za smeće. Međutim, vredi staviti nešto na dno

Stavite nekoliko kašika ovog proizvoda u kantu za smeće: Efekat je neverovatan, uvek ćete to raditi

Shutterstock

Ovaj pametni trik može vam olakšati život i spasiti vas od popularnog problema.

Bacanje smeća je jedan od najmanje omiljenih kućnih poslova. Glavni uzrok je, naravno, neprijatan miris koji izlazi iz kante za otpatke. Ovome se dodaje i problem što kese često pucaju i počinju da cure. Na sreću, ovo se može rešiti.

Prilikom kupovine kesa vredi potrošiti nekoliko dinara više i uložiti u one jače koje se neće pocepati. Ovo čini život mnogo lakšim i sprečava da kanta za otpatke bude potpuno prljava ili, što je još gore, da vreća pukne na putu do kontejnera. 

Jedan od bakinih trikova je da stavite nekoliko kašika sode bikarbone na dno kante za otpatke. Ovaj proizvod efikasno apsorbuje vlagu i neprijatne mirise. Štaviše, može sprečiti i pojavu insekata tamo. Efikasno će uplašiti mrave ili muve. Soda je blago korozivna supstanca, alkalna je i ne stvara prijateljsko okruženje za crve.

Ideja o stavljanju sode bikarbone u kantu za smeće u početku zvuči smešno, ali i nije tako glupo. Zahvaljujući ovoj metodi, zaštitićete se od nepoželjnih gostiju i sprečiti da smeće širi tako neprijatan miris.

Naravno, posipanje sode bikarbone u kantu neće učiniti sve. Treba imati na umu da smeće redovno iznosimo, u zavisnosti od toga koliko otpada proizvodimo.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading