Listovi karfiola pogodni su za jelo. Štaviše, oni su zdravi. Sadrže puno vlakana , koja osiguravaju pravilno funkcionisanje creva i štite od zatvora. Takođe obezbeđuju vredne vitamine i mikroelemente . Posebno kalcijum i gvožđe. Kao i celo povrće, njegovi listovi su niskokalorični i odlični su za mršavljenje. Odlična su užina i za ljude koji vole grickati, ali ne žele da se udebljaju. To je zdrava i sigurna užina za razliku od čipsa ili slatkiša.
Pitate se u kom obliku jesti lišće karfiola? Imamo neke ideje. Mogu se koristiti u supama i dodavati uz drugo povrće. Ili operite, isecite kockice i zamrznite. Koristite solo ili napravite sopstvenu kompoziciju povrća za supe i soseve. Samo zapamtite da zamrznete dobro drenirano lišće. U suprotnom ćete imati veliki komad leda kada ga izvučete.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Listovi karfiola su takođe pogodni kao podloga za supu. Recept je jednostavan. Samo dodajte svoje omiljene začine i povrće, kuvajte i mešajte. Potpuno novi ukus na vrlo jednostavan način. I ništa se ne baca.
Odličnog su ukusa kada se prže na maslacu. Samo ih skuvajte, osušite, iseckajte i stavite u šerpu. Ovaj dodatak je dobar način da raznovrsite obroke. Ako volite zalogaje od povrća, obavezno probajte hrskavo lišće karfiola. Imaju ukus kao čips, ali su mnogo zdraviji . Samo ih poprskajte uljem i dodajte svoje omiljene začine, a zatim pecite na temperaturi od oko 200 stepeni 10 minuta.

Shutterstock
Zanimljiva ideja je i da se listovi karfiola mariniraju u soja sosu, a zatim ih dinstaju ili peku na žaru.
Listovi karfiola se takođe mogu koristiti umesto kupusa za zavijanje sarmica. Na ovaj način ovo tradicionalno jelo dobiće malo drugačiji ukus. Vredno je probati sarmice u listovima karfiola.
Možete ih staviti i na sendvič umesto ili pored salate.
U stvari, postoji mnogo načina za korišćenje listova karfiola u vašoj kuhinji. Sve zavisi od vaše mašte i kulinarskih preferencija. Mogu se jesti sirovi i kuvani. Hrskavi su i blagog ukusa, pa će sigurno pronaći svoje obožavaoce.

MALI NA GRADILIŠTU U SURČINU – Sve ide po planu za Ekspo, ključevi do 1. decembra 2026. (FOTO)
Kralj Čarls zabrinut za princa Džordža, a Vilijam ni da trepne: Ne želi da ispoštuje pravila iako to njegovog sina dovodi u opasnost

SPORTSKI JACKPOT RAZLOG VIŠE ZA IGRU! Prematch + live

Elektro – robot iz 30-ih koji je nagovestio svet kakav danas poznajemo

VOJVOĐANSKI DERBI: Voša i Spartak bi osokoljeni pobedama u prvom kolu trebali da nam pruže zanimljivu utakmicu u Subotici

KROZ SRBIJU NA DVA TOČKA: Sedite na bicikl, i doživite nezaboravnu avanturu koja se pamti!

VERUJE SE DA SE NAKON IZGOVARANjA OVE MOLITVE DEŠAVAJU ČUDA: Danas je Sveti apostol Akila

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

VELIKI USPEH 117 zemalja potvrdilo učešće na Ekspo 2027 – Srbija prestiže Astanu

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

„EKSPO NIJE SAMO SVEČANOST“… Izložba je „motor“, znak da je Srbija okrenuta svetu

„EKSPO NIJE SAMO SVEČANOST“… Izložba je „motor“, znak da je Srbija okrenuta svetu

TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA UNOVČIO AKCIJE Bezos zaradio 5,7 milijardi u mesec dana
STIGLO ZAHLAĐENJE, DANAS ĆE SE NEPOGODE SRUČITI NA OVE DELOVE SRBIJE! Nedeljko Todorović: Ovaj dan će biti najhladniji sledeće nedelje, kiša će padati satima!

RADOVI NA EKSPU TEKU PO PLANU Jerinić: Na pripremnom sastanku u Beogradu predstavićemo izložbu
