Listovi karfiola pogodni su za jelo. Štaviše, oni su zdravi. Sadrže puno vlakana , koja osiguravaju pravilno funkcionisanje creva i štite od zatvora. Takođe obezbeđuju vredne vitamine i mikroelemente . Posebno kalcijum i gvožđe. Kao i celo povrće, njegovi listovi su niskokalorični i odlični su za mršavljenje. Odlična su užina i za ljude koji vole grickati, ali ne žele da se udebljaju. To je zdrava i sigurna užina za razliku od čipsa ili slatkiša.
Pitate se u kom obliku jesti lišće karfiola? Imamo neke ideje. Mogu se koristiti u supama i dodavati uz drugo povrće. Ili operite, isecite kockice i zamrznite. Koristite solo ili napravite sopstvenu kompoziciju povrća za supe i soseve. Samo zapamtite da zamrznete dobro drenirano lišće. U suprotnom ćete imati veliki komad leda kada ga izvučete.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Listovi karfiola su takođe pogodni kao podloga za supu. Recept je jednostavan. Samo dodajte svoje omiljene začine i povrće, kuvajte i mešajte. Potpuno novi ukus na vrlo jednostavan način. I ništa se ne baca.
Odličnog su ukusa kada se prže na maslacu. Samo ih skuvajte, osušite, iseckajte i stavite u šerpu. Ovaj dodatak je dobar način da raznovrsite obroke. Ako volite zalogaje od povrća, obavezno probajte hrskavo lišće karfiola. Imaju ukus kao čips, ali su mnogo zdraviji . Samo ih poprskajte uljem i dodajte svoje omiljene začine, a zatim pecite na temperaturi od oko 200 stepeni 10 minuta.

Shutterstock
Zanimljiva ideja je i da se listovi karfiola mariniraju u soja sosu, a zatim ih dinstaju ili peku na žaru.
Listovi karfiola se takođe mogu koristiti umesto kupusa za zavijanje sarmica. Na ovaj način ovo tradicionalno jelo dobiće malo drugačiji ukus. Vredno je probati sarmice u listovima karfiola.
Možete ih staviti i na sendvič umesto ili pored salate.
U stvari, postoji mnogo načina za korišćenje listova karfiola u vašoj kuhinji. Sve zavisi od vaše mašte i kulinarskih preferencija. Mogu se jesti sirovi i kuvani. Hrskavi su i blagog ukusa, pa će sigurno pronaći svoje obožavaoce.

UVEK U NAPADU Registruj se na AdmiralBet

Мерц „исписао“ нову историју Немачке заборављајући СССР

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA ZA VIKEND, NAJAVLjENO KADA SE VRAĆA SUNCE: Vremenska prognoza za subotu, 4. oktobar
Pomislio sam da je iskren, ali... Janjuš provalio Lukinu paklenu taktiku i otpisao ga za sva vremena! (VIDEO)

TOP 10 NAJNEOBIČNIJIH BIZNISA U SVETU: Nećete verovati ko sve zarađuje i na čemu - OD HOTELA ZA PČELE DO IZNAJMLJIVANJA PRIJATELJA

Kliknuli ste slučajno „Plati“ na Temuu i odmah su vam svukli pare sa računa? Bez panike, možete vratiti novac, u dva koraka

Diskretna elegancija u srcu Beograda FOTO

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Kvalitet koji se nasleđuje - Mladost NATUR PRO 12 crep uz 50 godina garancije!

PAKLENA INTERNET PREVARA: Srpkinja i još jedna žena ostale bez 72.000 evra - POLICIJA IZDALA UPOZORENJE, U AKCIJI ČAK I LAŽNI POLICAJAC!

I MAJKL MAJERS BI POKAZAO VIŠE LJUDSKOSTI: Otac-monstrum osuđen na doživotnu robiju - brutalno ubio tek rođenog sina! (VIDEO)

OTKRIVENA "PLANETA ODMETNICA": Raste neverovatnom brzinom a ponaša se kao zvezda
Luka prijavio Alibabu policiji? Durdžić otkrio zašto mu je na 48 sati bio oduzet pasoš! (VIDEO)
Alibaba nikad nije bio besniji: Karambol u Eliti! Žestoko zaratio sa Lepim Mićom i izvređao ga, leti perje na sve strane (VIDEO)

Za novi posao izdvojio 9,7 milijardi dolara – Evo gde će ulagati jedan od najbogatijih ljudi na svetu
