Sastojci
Za Čia puding:
- 4 kašičice čia semena
- 1 šolja bademovog mleka
- Nekoliko kapi ekstrakta vanile
Za smuti od borovnica/akai bobica (po izboru):
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 1 kašičica praha od akai bobica
- 1 šolja svežih jagoda
- 1 zrela banana
- 1 kašičica putera od badema
- 2 kašike kokosovog brašna
- 3-4 sveža lista mente
- 1/4 šolje bademovog mleka
- Po želji: 2 kašike meda
Za voćni sok:
- Miks svežeg bobičastog voća po izboru
- Za ukrašavanje:
- Sveže voće i med, kokosovo brašno, lišće mente
Priprema
U posudi srednje veličine pomešajte čia seme, bademovo mleko i vanilu i ostavite da odstoji 15 minuta, kako bi čia seme upilo mleko.
Sve sastojke za smuti od borovnica/akai bobica ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
Voće koje ste odabrali za voćni sok izgnječite viljuškom.
Uzmite teglicu i na dno prvo stavite izgnječeno voće, a preko njega sipajte čia puding. Čia puding prelijte smutijem od borovnica/akai bobica. Dekorišite po želji i vaš hranljivi obrok je spreman da ga ponesete i jedete usput ili na poslu.