Neka jela, jednostavno, imaju drugačiji ukus kad ih pripremite sami nego ako ih jedete u restoranu. Premda je obično prednost na strani hrane koju sami spremite, "kafanska" bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani. Neke se domaćice hvale da su otkrile tajnu i ona glasi: koliko mesa, toliko luka i toliko šargarepe.
Sastojci za 1l čorbe:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 300 g luka
- 300 g šargarepe
- 300 g mesa (junećeg ili drugog po izboru)
- po želji možete dodati grašak i krompir
- 1 kašika brašna
- malo ulja
- so i biber po ukusu
Priprema
Luk iseckati što sitnije pa na malo ulja dinstati da bude staklast. Zatim dodati šargarepu sitno seckanu i dinstati još malo. Na kraju dodati meso iseckano na sitne kockice, posoliti i dinstati dok meso ne omekša. Naliti toplom vodom i zgusnuti čorbu brašnom.
U originalnom receptu na ulju se proprži brašno (koliko litara vode toliko kašika brašna) i sipati u čorbu. Ako izbegavate zaprške sa uljem, razmutite gustin u malo vode i sipajte u vrelu čorbu.
BONUS VIDEO