Obično kada kuvamo testeninu, u vodu stavljamo so i ulje. Međutim stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok. Iako i neki kuvari dodaju ulje u testeninu kako se ona ne bi zalepila za šerpu, ipak to ne bi trebalo da radimo, piše "Reader's digest".
Razlog je vrlo naravno logičan - Ulje i voda se ne mešaju i stoga će se ulje zadržati na testenini i kada je procedite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Kako biste sprečili lepljenje testenine, izaberite neku veću šerpu. Kada špagete prebacujete u tiganj, mešajte je konstantno kako biste sprečili da se jedna za drugu zalepe.