PREUKUSNA, TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta kojoj se BISKVIT kuva, sprema se brzo, a još brže pojede

Vesti 24.04.2022 10:45 0

Ova torta je toliko sočna da će je obožavati svi.

PREUKUSNA, TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta kojoj se BISKVIT kuva, sprema se brzo, a još brže pojede

Shutterstock

Fantastičan recept za sočnu čokoladnu tortu. Priprema je vrlo jednostavna, svako je može napraviti.

Sastojci

Biskvit:

  • 120 g višenamenskog brašna
  • 25 g kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice vanilin šećera
  • 125 g šećera
  • 220 ml mleka (po želji, može biljno)
  • 50 ml ulja (margarina, maslaca)
  • 1/2 kašičice limunovog soka

Ganaš preliv:

  • 150 g tamne čokolade
  • 60 g mleka
  • 1/2 kašičice maslaca (ulja)

Priprema biskvit:

Na posudu stavimo cediljku i u nju stavimo brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanili šećer i sve zajedno prosejemo.

Dodamo šećer i promešamo.

Sada dodamo mleko, ulje, limunov sok i sve dobro razmutimo kašikom za mućenje.

Kalup (cca 16 cm) nauljimo i obložimo papirom za pečenje koji takođe nauljimo.

Smesu prebacimo u kalup, pokrijemo aluminijskom folijom i stavimo da se kuva (u većoj posudi za kuvanje na pari) poklopljeno na pari sat vremena.

Kada se malo ohladi, istresemo iz kalupa.

Priprema ganaša:

Otopimo na pari izlomljenu tamnu čokoladu u mleku, malo posle dodamo maslac (margarin ili ulje). Ovo možemo raditi i u mikrotalasnoj.

Sastavljanje torte

Topli ganaš prelijemo preko izvađenog biskvita koji stavimo na rešetku s posudom/tepsijom ispod za prikupljanje viška preliva.

Režemo parčiće uvek ugrijanim nožem kako bi bilo ravno i lepih ivica.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading