Donji sloj:
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr margarina
- 100 ml bilo kog soka
Fil:
- 1l vode ili sojinog mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu ili po ukusu
- 200 gr mlevenih oraha
- 100 – 200 gr čokolade ( kakao krem table, pazite na deklaraciju )
- 150 gr šlaga
- 300 ml gazirane vode
Priprema:
Pomešati puding i šećer sa malo hladne vode. Ostatak vode šporet na vatru da provri.
Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Skloniti sa vatre, pa dodati poželji malo ekstrakta od vanile, može i ne mora.
Prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se puding hladi praviti koru.
Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmešati kako keks bi bio svuda vlažan. Treba da je mrvičast.
Istresti u kalup pa rasporediti svuda, pa spatulom ili čašom svuda ispritiskati.
Kada se puding ohladio ( može i sat vremena u frižider da bude čvršći ) umutiti margarin sa šaćerom u prahu.
Razbiti puding kako bi se posle lepše umutio.
Dodati margarinu pola pudinga umutiti, pa dodati ostatak i opet umutiti.
Umutiti šlag sa gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti.
Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti.
Ceo fil staviti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne, pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, po želji, ali mora da stoji u kalupu torta dok se ne stegne.
Ako nemate kalup možete da radite u šerpi u koju stavite kesu, ali onda morate brzo dva puta da okrećete tortu na tacnu, tu morate biti pažljivi jer će torta prvo biti na filu i onda drugo kretanje na koru.
Prijatno.
