Ova torta je idealan izbor kad vam se prijede nešto slatko i čokoladno, a nemate mnogo vremena za pripremu poslastice. Smesa je gotova za tili čas i onda samo morate čekati oko pola sata da torta bude gotova!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Sastojci
- 300 g tamne čokolade
- 5 velikih jaja
- 40 g kakaoa + još za posipanje
- 150 g maslaca
- 150 g šećera
- prstohvat soli
Postupak
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Kalup namastite i pospite kakaom.
Čokoladu i maslac otopite i ostavite sa strane
Odvojte belanca i žumanca. Belanca mutite na srednjoj brzini i dodajite im šećer dok ne dobijete čvrsti sneg.
Žumanca dodajte u čokoladu i mutite, pa im dodajte i kakao, pa so. Mutite u jedinstvenu smesu.
U smesu žumanaca i čokolade dodajte četvrtinu belanaca, umešajte spautilom ili kašikom, pa polako umešajte i ostatak belanaca. Ne mešajte prejako.
Smesu izlijte u kalup i pecite oko pola sata ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se hladi i sladite se.
