Ova torta je idealan izbor kad vam se prijede nešto slatko i čokoladno, a nemate mnogo vremena za pripremu poslastice. Smesa je gotova za tili čas i onda samo morate čekati oko pola sata da torta bude gotova!
Sastojci
- 300 g tamne čokolade
- 5 velikih jaja
- 40 g kakaoa + još za posipanje
- 150 g maslaca
- 150 g šećera
- prstohvat soli
Postupak
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Kalup namastite i pospite kakaom.
Čokoladu i maslac otopite i ostavite sa strane
Odvojte belanca i žumanca. Belanca mutite na srednjoj brzini i dodajite im šećer dok ne dobijete čvrsti sneg.
Žumanca dodajte u čokoladu i mutite, pa im dodajte i kakao, pa so. Mutite u jedinstvenu smesu.
U smesu žumanaca i čokolade dodajte četvrtinu belanaca, umešajte spautilom ili kašikom, pa polako umešajte i ostatak belanaca. Ne mešajte prejako.
Smesu izlijte u kalup i pecite oko pola sata ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se hladi i sladite se.