Sastojci
Za sutlijaš
- 1 čašu vode
- 2 čaše mleka
- 1 čašu riže
- 1 čašu šećera + vanilin šećer
Za fil
- 250 ml mleka
- 1 šlag-krem od vanile
- 1 šlag-krem od čokolade
- 100 gr kokosa
- 100 gr mlevenih oraha
- 50 gr bele čokolade
- 50 gr crne čokolade
- pakovanje keksa
Priprema
U šerpu stavite vodu i čašu mleka, kada provri dodajte rižu i kuvajte uz povremeno mešanje. Kada riža upije tečnost dodajte još jednu ćašu mleka i šećera. Skuvani sutlijaš ostavite da se ohladi.
Kesicu šlag-krema od venile izmutite sa 125 ml mleka , i u gotov šlag-krem dodajte 100gr kokosa i 50 gr narendane bele čokolade. Sad dodajte i 1/2 od ohlađenog sutlijaša i lepo pomesajte.
Kesicu šlag-kreme od čokolade izmutite sa 125 ml mleka , i u gotov šlag-krem dodajte 100 gr mlevenih oraha, 50 gr narendane crne čokolade i drugu polovinu sutlijaša.
U kalup ( dimenzije 30 x 20) stavite jedan red sa keksa, pa nanesite crni fil , onda jos jedan red keksa pa stavite beli fil. Odozgo narendajte čokoladu i stavite u frižider da se dobro ohladi 3-4 sata.
BONUS VIDEO