Sastojci
- 170 g brašna
- 150 g margarina
- šolja vode
- 3 jaja
- 50 g mlevenih badema
- ulje za prženje
- Smesa za toplu čokolou
- 3 dl mleka
- 100 g crne čokolade
- kašika gustina
- rendana kora od pomorandže
Priprema
U šerpi zagrejati vodu u kojoj treba rastopiti margarin. Kada voda proključa smanjiti temperaturu šporeta na minimalnu i dodati brašno. Dobro promešati dok masa ne postane kompaktna.
Presuti smesu u činiju i dodati umućena jaja, pa dobro umutiti da se dobije testo bez grudvica. U testo dodati samlevene bademe i dobro ga varjačom zamešati.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
U tiganju ugrejati ulje. Špricom za kolaće ili dresir kesom špricati masu direktno u zagrejano ulje, koje ne sme da bude prejako. Pržiti ih dok ne dobiju zlatno braon boju.
U šerpi ugrejati mleko i u njemu rastopiti čokoladu... Dodati gustin i promešati da se masa ujednači, tj. dobije gust fil. U njega narendati pomorandžinu koru.
Ćurose umakati u fil i tako ih konzumirati.
Prijatno!!!
