Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štaviše, zahvaljujući njemu ćete sprečiti kulinarsku katastrofu. Od danas, umesto da ga bacite u kantu, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti.
Zašto staviti čep od vina u lonac?
Ako još niste znali za ovaj trik, garantujemo da ćete biti iznenađeni. Zvuči neverovatno, ali zaista funkcioniše.
Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorelo. Jela koja mogu lako da zagore i zahtevaju puno mešanja, a posebno kada stavimo kupus da kuvamo, čepovi od vina će vam pomoći u tome.
A kako je teško stajati pored lonca sa varjačom nekoliko sati, kupus se često lepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo.
Ako nam se desi da vam varivo zagori, samo ga stavite u drugu posudu, bez zagorenih ostataka, naravno, dodajte čep od vina i prokuvajte. Drvo će apsorbovati miris zagorelog, zahvaljujući čemu će vašem jelu povratiti prvobitni ukus. Kasnije, samo treba da izvadite čep i uživate u ukusnom jelu.
U previše slanu čorbu možete dodati sirovi krompir tokom kuvanja. Ovo uvek radi i kada su u pitanju druga jela.
BONUS VIDEO