Ugrožava i ZDRAVLJE: Evo kako nedostatak "akcije u krevetu" utiče na žensko telo!

Vesti 09.03.2022 21:30 1

Ako vam ljubavni život nije aktivan to može uticati i na vaše mentalno i na fizičko zdravlje

Ugrožava i ZDRAVLJE: Evo kako nedostatak "akcije u krevetu" utiče na žensko telo!

unsplash.com

Ovako apstinencija utiče na lepši pol:

1. TESKOBA I ANKSIOZNOST

Teskoba je najčešća poslledica apstinencije, zbog smanjenog lučenja hormona oksitocina, koji se otpušta tokom intimnog čina.

Naučno je dokazano da se*s pomaže kod oslobađanja od stresa. Tokom odnosa, mozak oslobađa hemikalije koje omogućavaju pozitivne emocije i opuštaju vas – poput endorfina i oksitocina. Kada ove stvari nedostaju, naročito ako ste navikli na njih, doći će i do drastične promene raspoloženja.

2. DEPRESIJA

Kako se produžava vreme apstinencije, žene, ali i muškarci mogu upasti u depresiju.

3. NEZADOVOLJSTVO

Laž je da žene mogu da izdrže mnogo duže nego muškarci. Što je manje bliskosti, to je sve više nezadovoljstva u životu. Jedno istraživanje je pokazalo da čak 60 odsto žena smatra da je veza s partnerom, koji nema jednak libido, osuđena na propast. Nedostatak seksa u vezi negativno utiče na samopouzdanje. Pored toga, nestaje osećaj bliskosti i žena se oseća sve usamljenije.

4. PAD IMUNITETA

Se*som i poljupcima razmjenjuju se bakterije, a manjak odnosa, znači i manje izlaganje bakterijama. Što manje imate intimne odnose, vaš imunitet će biti slabiji. Ako ste aktivni u organizmu se proizvode antitela koja mogu da podignu imunitet u borbi protiv virusa. U suprotnom češće ćete biti prehlađeni.

Komentari (1)
Loading
Musko
10.03.2022 07:56

Kakva glupost, pa i mene niko ne pegla pa sam ziv.