Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.
Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vredno vaše pažnje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.
Nikada ne solite džigericu pre prženja
Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Ne bi trebalo to da radite!
Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije.
