Pravi izbor za pocetak Vaseg dana!
Sastojci
- Jaja 2 kom.
- Mladog krompira ili manjeg običnog belog 300 g
- Šampinjona 5-6 kom.
- Pečenice 2 kom.
- Konzerve sitnog pasulja u paradajz sosu 1 kom.
- Kobasice 1 kom.
- Paradajza 1 kom.
- Tost hleba 2 parceta
- Margarina 100 g
- Ulje
- So
- Biber
Kako pripremiti
Oguliti krompir, iseći na kolutove i pržiti na ulju. Kada se isprži posoliti ga.
Šampinjone oguliti i propržiti ih na tiganju 10-15 minuta. Pobiberiti i posoliti.
Iseći paradajz na pola. Staviti na rostilj ili tiganj zajedno sa pečenicom i predhodno iskuvanom kobasicom. Pržiti kobasicu 7-8 minuta, a pečenicu i paradajz dok ne dobiju boju. Okretati s vremena na vreme.
Zagrejte pasulj u mikrotalasnoj. Zagrejte tost hleb i namažite ga margarinom.
Na kraju ispecite 2 jaja na oko. Posolite.
Sve to servirati na što veći plitki tanjir. Prijatno!