Pravi ENGLESKI doručak: Hranljiv i kaloričan, dostojan ručka, priprema se lako, a izgleda kao sa dvora

Vesti 10.02.2022 08:30 0

Engleski doručak može da pripremi svako domaćinstvo, ukusan je i hranljiv

Pravi ENGLESKI doručak: Hranljiv i kaloričan, dostojan ručka, priprema se lako, a izgleda kao sa dvora

unsplash.com

 

Pravi izbor za pocetak Vaseg dana!

Sastojci 

 

  • Jaja 2 kom.
  • Mladog krompira ili manjeg običnog belog 300 g
  • Šampinjona 5-6 kom.
  • Pečenice 2 kom.
  • Konzerve sitnog pasulja u paradajz sosu 1 kom.
  • Kobasice 1 kom.
  • Paradajza 1 kom.
  • Tost hleba 2 parceta
  • Margarina 100 g
  • Ulje 
  • So 
  • Biber 

 

Kako pripremiti

Oguliti krompir, iseći na kolutove i pržiti na ulju. Kada se isprži posoliti ga.

Šampinjone oguliti i propržiti ih na tiganju 10-15 minuta. Pobiberiti i posoliti.

Iseći paradajz na pola. Staviti na rostilj ili tiganj zajedno sa pečenicom i predhodno iskuvanom kobasicom. Pržiti kobasicu 7-8 minuta, a pečenicu i paradajz dok ne dobiju boju. Okretati s vremena na vreme.

Zagrejte pasulj u mikrotalasnoj. Zagrejte tost hleb i namažite ga margarinom.

Na kraju ispecite 2 jaja na oko. Posolite.

Sve to servirati na što veći plitki tanjir. Prijatno!

Komentari (0)
Loading