Turci prave najbolje prženice na svetu: Ne upiju mnogo ulja, izuzetno su vazdušaste, a čarolija je u 1 sastojku

Vesti 02.12.2025 21:51 0

Nekad se u smesu doda i malo mleka ili jogurta, što prženice čini mekšim i vazdušastijim.

prženice

Shutterstock

Ove prženice podsećaju na naše klasične prženice, ali često imaju nešto drugačiji ukus zbog načina pripreme i dodataka koji se koriste.

Jaja se umutе sa malo soli, bibera, a ponekad i crvene paprike u prahu (turski: pul biber), koja daje finu aromu i blagu pikantnost. Nekad se u smesu doda i malo mleka ili jogurta, što prženice čini mekšim i vazdušastijim.

Tanko sečene kriške hleba, često bajatog turskog hleba ekmek,umaču se u ovu smesu i prže na umerenoj temperaturi u ulju ili rastopljenom maslacu. Cilj je da spolja postanu zlatne i hrskave, a iznutra mekane i sočne.

prženice

Shutterstock

 

 

Ponekad se preko vrućih prženica doda i malo kajmaka ili se jedu sa slatkim premazima poput meda ili pekmeza, zavisi od regiona i ukusa porodice.

Bonus video:

 

@najzena.rs VODA OD KISELIH KRASTAVACA JE PRAVO BLAGO: OBIČNO ZAVRŠI U SUDOPERI, A KAD ČUJETE KOLIKO JE KORISNA VIŠE JE NEĆETE BACATI #najzena #zena #viral #viraltiktok #fyf ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading