Sastojci
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
- 6 kašika šećera
Priprema
Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema, zato prvo treba uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca dobro ulupati mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodati 8 kašika šećera. Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodati žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh (može tepsiji veličine 20 x 35 cm).
Staviti u zagrejanu rernu, i odmah smanjiti temperaturu na 180 stepeni.
Koh je ispečen za oko 15 minuta.
Mleko za prelivanje kuva se dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil šećera.
Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući.
BONUS VIDEO