U isto vreme mekane, a ne raspadaju se: Evo kako se pripremaju najbolje knedle za supu, u jednom sastojku je ključ

Nedeljko Tišanović Vesti 03.07.2025 09:09 0

Domaća supa nezamisliva je bez pravih, mekanih knedli koje se ne raspadaju, ali ni ne ostaju tvrde.

knedle

Shutterstock

 Upravo takve knedle kriju se iza jednostavnog recepta koji mnogi pamte iz bakine kuhinje. Bez komplikacija i bez skupih sastojaka, a rezultat – savršen.

Za pripremu ovih vazdušastih knedli potrebni su samo osnovni sastojci koje većina nas ima kod kuće: sveže jaje, malo brašna i prstohvat soli. Tajna je u načinu pripreme – jaje se razbije u činiju i viljuškom lagano umuti, a zatim se postepeno dodaje brašno. Važno je ne preterivati sa mešanjem – testo treba da bude glatko, ali ne previše gusto. Upravo to kratko i lagano mešanje je ključ mekoće.

Kada supa provri, smanji se temperatura, a testo se kašičicom spušta u lagano kipuću vodu.

Knedle se kuvaju dok ne isplivaju na površinu, a potom još nekoliko minuta krčkaju kako bi bile potpuno kuvane i fine teksture.

Ove knedle savršeno se slažu uz sve vrste supa – bilo da je reč o bogatoj pilećoj, goveđoj ili laganoj povrtnoj čorbi. Mogu se poslužiti odmah, a zahvaljujući jednostavnosti pripreme, idealne su i za nedeljni ručak i za svaki dan.

Recept koji se prenosi s generacije na generaciju pokazuje da su najbolje stvari često i najjednostavnije. Knedle koje se tope u ustima? Sa ovim receptom – zagarantovano.


Bonus video: 

 


 

 

Komentari (0)
Loading