POST NA VODI: U NJIMA nema ni grama ulja i mesa, a mogu DA stanu na crtu tradicionalnim PUNJENIM PAPRIKAMA!

Vesti 03.01.2022 15:27 0

Verovale ili ne, hrana pripremljena na vodi može biti neodoljivo ukusna

posne punjene paprike

Shutterstock

Dovoljno je da uložite malo truda, vremena i neki gram ljubavi.

Posne punjene paprike (na vodi)

Sastojci:

 

  • 20 srednjih babura za punjenje
  • 150 g crvenih sojinih ljuspica
  • 150 g šampinjona
  • 120 g pirinča
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 100 g  bulgura
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 veza peršuna

Za preliv:

  • 1/2 l pasiranog paradajza
  • 3 kašike brašna
  • 1 l vode
  • suvi biljni začin

Priprema:

Paprike očistiti i pripremiti za punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk, beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe, iseckati sitno.

U veću vanglu staviti oceđenu soju, zatim dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz šećerac, bulgur, peršun i pirinač. Sve dobro promešati. Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu.
Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Zatvoriti ih krompirom.
Preliv: U šerpu sipati pasirani paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu. Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, najviše dva sata.

PRIJATNO!

 

Komentari (0)
Loading