Možete ih kuvati, pržiti jaja ili praviti kajganu – ukus će i dalje biti odličan. Jaja takođe sadrže visokokvalitetne proteine i nemaju mnogo kalorija. Međutim, ono što nas muči kada kupujemo jaja jeste kako izabrati najbolja.
Uzimamo ona koja su nam „lepa za oči“, a najčešće izbegavamo jaja koja imaju izbočine i tačke na ljusci. Stručnjaci su rešili dilemu zašto neka jaja izgledaju tako i da li su bezbedna za upotrebu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
„Ove tamne mrlje nastaju na početku procesa, dok jaje još uvek „putuje“ kroz kokoš. Usput se jaje okreće, a ako se to dešava presporo, može da se završi pegama. Tokom ovog procesa formira se i nejednaka ljuska jajeta“, tvrde oni.
Da li je bezbedno jesti takva jaja? Kratak odgovor je – „da“.
Najvažniji deo kada je u pitanju bezbednost jaja je način na koji ih kuvate. Jaja mogu sadržati bakteriju salmonele, koja je drugi najčešći uzrok trovanja hranom u SAD. Stručnjaci upozoravaju da crne ili zelene mrlje unutar ljuske jajeta mogu ukazivati na to da se u jajima nalaze bakterije i takva jaja treba odmah baciti.