Možete ih kuvati, pržiti jaja ili praviti kajganu – ukus će i dalje biti odličan. Jaja takođe sadrže visokokvalitetne proteine i nemaju mnogo kalorija. Međutim, ono što nas muči kada kupujemo jaja jeste kako izabrati najbolja.
Uzimamo ona koja su nam „lepa za oči“, a najčešće izbegavamo jaja koja imaju izbočine i tačke na ljusci. Stručnjaci su rešili dilemu zašto neka jaja izgledaju tako i da li su bezbedna za upotrebu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
„Ove tamne mrlje nastaju na početku procesa, dok jaje još uvek „putuje“ kroz kokoš. Usput se jaje okreće, a ako se to dešava presporo, može da se završi pegama. Tokom ovog procesa formira se i nejednaka ljuska jajeta“, tvrde oni.
Da li je bezbedno jesti takva jaja? Kratak odgovor je – „da“.
Najvažniji deo kada je u pitanju bezbednost jaja je način na koji ih kuvate. Jaja mogu sadržati bakteriju salmonele, koja je drugi najčešći uzrok trovanja hranom u SAD. Stručnjaci upozoravaju da crne ili zelene mrlje unutar ljuske jajeta mogu ukazivati na to da se u jajima nalaze bakterije i takva jaja treba odmah baciti.