Pica je jedno od najomiljenijih jela širom sveta, a juče 9. februara obeležavao se Svetski dan pice, pa je to odlučan šlagvort da naučite trikove za pripremu savršenog testa.
Tajne slavnog kuvara
Slavni kuvar Gordon Remzi otkriva tajnu hrskavog i vazdušastog testa – umesto razvlačenja oklagijom, testo treba lagano rastezati zadnjim delom ruku, čime se čuvaju vazdušni džepovi.
Ako se pojave mehurići, treba ih probušiti kako bi se pica ravnomerno ispekla.
Njegovo "pravilo 30 sekundi" za pečenje pice podrazumeva njeno okretanje svakih pola minuta, kako bi se ravnomerno ispekla. Idealno vreme pečenja je 90 sekundi, a nakon toga se dodaju svež bosiljak, morska so i maslinovo ulje za autentičan italijanski ukus.
Ako kod kuće nemate peć na drva, dobar rezultat možete postići korišćenjem vrućeg pleha, gvozdenog tiganja ili papira za pečenje.
Ključne preporuke za savršenu picu uključuju korišćenje kvalitetnih sastojaka, fermentaciju testa od 24 sata i izbegavanje previše dodataka, jer jednostavnost često donosi najbolji ukus.
Bonus video: