Cikorija je višegodišnja biljka poreklom iz Evrope, ali se danas uzgaja širom sveta. Koristi se u kulinarstvu kao zamena za kafu ili poboljšava ukus kafe kao i u salatama.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Uz to ima razne zdravstvene prednosti - ublažava probavne probleme, sprečava gorušicu, čisti organizam, sprečava bakterijske infekcije te pojačava imunitet. Takođe je prirodni sedativ, a može pomoći i kod gubitka viška kilograma.

Shutterstock
Jedan od najčešćih razloga za dodavanje cikorije u ishranu je poboljšavanje probave. Cikorija sadrži inulin, koji je moćan probiotik i koristi se za ublažavanje probavnih smetnji i gorušice.
Osim toga što se može konzumirati kao kafa, često u kombinaciji s ječmom, od nje možete skuvati čaj, i to od prženog korena. Čaj će imati prijatan zemljani ukus s blagom gorčinom.
Bonus video: