Dala milione da bi izgledala kao Kim Kardašijan: Influenserka uništila sopstveno telo zarad lepote, a zbog jedne korekcije i dalje pati

Vesti 01.09.2024 09:43 0

Dženifer je počela da ide na plastične operacije sa 17 godina i od tada je imala više od 30 procedura na telu i licu

Psorijaza Kim Kardašijan

EPA

Influenserka Dženifer Pamplona (31) želela je da izgleda kao Kim Kardašijan i potrošila je više od milion američkih dolara na operacije koje su na kraju izazvale komplikacije.

Dženifer je dobila lošu vest da ima vrlo male šanse da zatrudni zbog komplikacija izazvanih filerima zadnjice. „Uvek sam sanjala o tome da postanem majka“, rekla je za Need To Know. Sada vidim da me uništava nešto što sam mislio da je rešenje za poboljšanje mog izgleda."

Dodala je da je njena patnja sada ogromna, a da je bol zbog nemogućnosti začeća nešto sa čime nije mogla da se suoči.

Dermalni fileri se često koriste za povećanje zadnjice, ali postoje rizici 

Polimetil metakrilat (PMMA) je supstanca koja se koristi u stvaranju dermalnih punila, često za poboljšanje konture kože ili pomoć pri uklanjanju ožiljaka. To je takođe supstanca koja se koristi za povećanje zadnjice. Međutim, postoje rizici, uključujući upalu i infekciju.

operacija

Shutterstock

 

Na primer, supstanca može da migrira sa mesta ubrizgavanja u druge delove tela, uključujući karličnu oblast, što može uticati na funkcionisanje reproduktivnih organa, piše Dejli mejl

Međutim, većina neželjenih efekata povezanih sa dermalnim filerima, kao što su otok i modrice, javljaju se ubrzo nakon injekcije, a mnogi nestaju u roku od nekoliko dana do nedelja. U nekim slučajevima, neželjeni efekti se mogu pojaviti nedeljama, mesecima ili godinama kasnije.

Prema američkoj Upravi za hranu i lekove, uobičajeni rizici dermalnih punila uključuju: 

  • Modrice Crvenilo
  • Otok
  • Bol
  • Osetljivost područja u koje se ubrizgava filer
  • Svrab
  • Osip
  • Poteškoće u obavljanju aktivnosti (primećuje se samo kada se ubrizgava u nadlakticu). 

Manje uobičajeni rizici su: 

  • Upala kao što je otok ili crvenilo može se razviti u blizini mesta ubrizgavanja dermalnog filera nakon virusnih ili bakterijskih bolesti ili infekcija, vakcinacija ili stomatoloških zahvata.
  • Kvržice u ili ispod kože (čvorići ili granulomi) koje će možda morati da se leče injekcijama, oralnim antibioticima ili hirurški uklonjen I
  • nfekcija
  • Otvorene rane
  • Rane na mestu injekcije
  • Alergijska reakcija
  • Nekroza (odumiranje tkiva). 

Ljudi treba da se testiraju na alergije pre nego što prime dermalne filere napravljene od određenih materijala, posebno materijala životinjskog porekla kao što je kolagen. 

Najozbiljniji rizik povezan sa dermalnim filerima je slučajno ubrizgavanje u krvni sud. Punilo koje uđe u krvni sud može izazvati nekrozu kože (smrt tkiva), moždani udar ili slepilo. Iako su šanse da se to dogodi male, ako se to dogodi, komplikacije koje nastaju mogu biti ozbiljne i trajne. 

Prema rečima dr Karlosa Riosa, plastičnog hirurga specijalizovanog za Dženiferin slučaj, ona je počela da oseća jake bolove u zadnjici i nogama nakon što je prošla proceduru pre više od 10 godina. Govorio je o Dženifer i komplikacijama sa kojima se suočila kao rezultat u dokumentarcu pod nazivom "Zavisnost". Dodao je da je njen život visio o koncu.  

 

 

,,Dženifer je ubrizgala PMMA u zadnjicu u postupku poznatom kao bioplastika. Simptomi koje je imala bili su direktan rezultat ove procedure", opisao je dr Riosa. Međutim, uz meditaciju, pravilnu ishranu, suplementaciju i lekove, uspeli su da je zasad stabilizuju. 

Dženifer je počela da ide na plastične operacije sa 17 godina i od tada je imala više od 30 procedura na telu i licu. Odlučila je da prestane tek nakon što joj je dijagnostifikovana telesna dismorfija 2022. Sada trenutno prolazi kroz period velikih patnji i suočava se sa komplikacijama. Njega takođe čeka rekonstruktivna operacija u Kolumbiji. 

,,Moja ograničenja su ozbiljna i ne znam šta me čeka u budućnosti. Znala sam da imam problem, ali se još nisam pozabavila njime", rekla je Dženifer. On smatra da bi plastične operacije bile ređe kada bi svi vodili računa o svom emocionalnom zdravlju. Ipak, on i dalje nije protiv plastične hirurgije, sve dok se to radi svesno. 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading