"Puno je bakterija, nikada ga ne peru": Doktorka Tanja otkrila šta nikada ne naručuje u restoranu

Vesna Vukadinović Vesti 19.08.2024 16:40 0

Jedna doktorka je ispričala šta ne naručuje u restoranu kako bi sačuvala svoje zdravlje.

žena

Printscreen/Instagram

Kada u kafiću ili restoranu naručite neko gazirano piće, često u čaši dobijete krišku limuna. Limun ili voće dobije se i u raznim drugim sokovima i koktelima, a sada je jedna doktorka rekla da upravo takva pića nikada ne naručuje u kafiću i restoranu.

Osoblje ne pere ni ruke, ni limun

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Doktorka Tanja Eliot na svom Instagramu često deli razne savete u vezi sa zdravljem, a ovog puta se dotakla higijene u uslužnim delatnostima i dodala da upravo zbog toga nikada ne naručuje pića koja u sebi imaju kriške limuna ili neko drugo voće.

limun

Shutterstock

 

"Više od 70 posto kriški limuna sadrži 25 različitih bakterija i fekalnih materija, kao i kontaminaciju od namirnica poput sirovog mesa", kaže doktorka, prvenstveno misleći na restorane, i dodaje da radnici često i ne razmišljaju o pranju kore limuna pre nego što odseku krišku i ubace je u piće. Dodaje i da radnici ne peru uvek ruke te da često ne koriste rukavice, a u komentarima su joj se javili ljudi koji su radili po restoranima i otkrili da je to, nažalost, istina.

Kriške limuna su vam najmanja briga

"Kao neko ko je radio u restoranima, to je točno u 90 posto slučajeva. Međutim, reći ću da većina kuhinja ima posebne daske za sečenje mesa. Obično su složene po boji kako bi se izbegao taj problem", napisao je jedan čovek u komentaru.

 

 

"Ako ste ikada radili u restoranu, znate da su kriške limuna vaša najmanja briga", "Kada bismo poslušali vaš savet, više nikada ne bismo ništa naručili iz restorana", pišu joj drugi ljudi, ali javio se i jedan konobar koji tvrdi da nije sve baš tako kako se čini. "Konobar ovde - sečenje voća vrlo je higijenski. Perem i dezinfikujem dasku za seckanje koja je samo za šank, perem ruke, perem voće i nosim rukavice dok to radim. Mi to jednostavno tako radimo. Neki restorani i kafići to ne rade, ali mi radimo", napisao je on.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)