Zašto se krastavac prodaje u plastičnoj foliji? 3 razloga koja otkrivaju istinu o pitanju na koje svi traže odgovor

Izvor: Nedeljko TIšanović Vesti 19.08.2024 08:25 0

Sigurno ste se zapitali zašto krastavac uvek viđate u foliji.

Shutterstock

Shutterstock

Krastavci su vrlo popularni, posebno u ovom trenutku jer se na društvenim mrežama širi trend salata sa krastavcem. Ne samo to, krstavac je zbog svog osvežavajućeg ukusa i zdravstvenih prednosti takođe vrlo prijemčiv za svakoga. 

Među različitim vrstama krastavaca, engleski krastavci često se mogu naći u plastičnoj foliji. Postavlja se pitanje zašto su baš ti krastavci obavijeni celofanom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Iako je sveprisutna briga o štetnosti plastike, naročito mikroplastike, koja može dospeti u naše telo, engleski krastavci i dalje dolaze upakovani u plastičnu foliju iz nekoliko razloga:

1. Očuvanje vlage
Engleski krastavci imaju tanku koru, što ih čini sklonim gubitku vlage dok se nalaze na policama. Plastična folija pomaže u očuvanju vlage i svežine krastavca, prema "Simply Recipes".

2. Zaštita od oštećenja
Tanku koricu krastavca lako je oštetiti tokom transporta. Takve ogrebotine mogu dovesti do buđi i truleži, što je razlog zašto je važno da voće i povrće budu neoštećeni, kao što savetuju FDA.

3. Smanjenje oksidacije

Kiseonik može ubrzati kvarenje hrane, jer omogućava rast mikroorganizama i izaziva oksidaciju, zbog čega krastavci mogu postati smeđi. Plastična folija ne samo da zadržava vlagu, već i sprečava pristup kiseoniku, čime se usporava proces propadanja.

Kompanije danas rade na razvoju ekološki prihvatljivih alternativa plastici kako bi smanjile njen uticaj na prirodu i zdravlje ljudi.

 

Bonus video: 

Komentari (0)