Krastavci su vrlo popularni, posebno u ovom trenutku jer se na društvenim mrežama širi trend salata sa krastavcem. Ne samo to, krstavac je zbog svog osvežavajućeg ukusa i zdravstvenih prednosti takođe vrlo prijemčiv za svakoga.
Među različitim vrstama krastavaca, engleski krastavci često se mogu naći u plastičnoj foliji. Postavlja se pitanje zašto su baš ti krastavci obavijeni celofanom.
Iako je sveprisutna briga o štetnosti plastike, naročito mikroplastike, koja može dospeti u naše telo, engleski krastavci i dalje dolaze upakovani u plastičnu foliju iz nekoliko razloga:
1. Očuvanje vlage
Engleski krastavci imaju tanku koru, što ih čini sklonim gubitku vlage dok se nalaze na policama. Plastična folija pomaže u očuvanju vlage i svežine krastavca, prema "Simply Recipes".
2. Zaštita od oštećenja
Tanku koricu krastavca lako je oštetiti tokom transporta. Takve ogrebotine mogu dovesti do buđi i truleži, što je razlog zašto je važno da voće i povrće budu neoštećeni, kao što savetuju FDA.
3. Smanjenje oksidacije
Kompanije danas rade na razvoju ekološki prihvatljivih alternativa plastici kako bi smanjile njen uticaj na prirodu i zdravlje ljudi.
Bonus video: