Svi pogrešno sedimo na WC šolji: Urolog je pokazao jedini ispravan način

Vesti 16.04.2024 09:56 0

Verovatno mislite da je nemoguće u nečemu pogrešiti pri odlasku u toalet, ali nije tako.

žena

Shutterstock

Doktorka kaže da svi pravimo istu grešku kada sedimo na toaletnoj šolji, kao i da postoji ispravan način mokrenja koji omogućava da se bešika potpuno isprazni. To u svom videu kaže ginekološki hirurg i urolog dr Tereza Irving, koja je pokazala pogrešan i ispravan način sedenja na šolji.

„Većina nas pogrešno sedi“, kaže doktorka dok pokazuje uspravno sedenje na šolji i napominje da se na taj način bešika dobro ne isprazni. Ako sedite uspravno, čak trećina mokraće ostaje u bešici, kaže urolog.

„Ispravan način je da na WC šolju sednete kao kauboj, odnosno da se nagnete telom napred, laktove stavite na kolena, dok su stopala na podu ispružena“, objasnila je u videu koji je iznenadio mnoge žene.

 

@dr.teresa.irwin Did you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp ♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

 

„Neverovatno, tek u ovim godinama učim kako se pravilno prazni bešika“, napisala je jedna žena u komentarima ispod doktorkinog videa, a druga je napisala da „je do sada mislila da nešto s njom nije u redu, jer se, dok mokri, oduvek naginje napred“.

Jedna devojka je napisala da je niska i da ne može da spusti celo stopalo na pod kada sedi na šolji, a doktorka je odgovorila da uzme neku nisku stolicu i podigne noge na nju.

 

Komentari (0)
Loading