Iako je kačamak nekad bio poznat kao hrana za siromašne, danas je omiljen mnogima. Tajna je u tome što se obrok lako sprema, ne goji, dugo vas drži sitim, čisti creva, a i nije skup.
Za pripremu kačamaka najčešće se koristi žuti kukuruzni griz ili brašno, mada možete da koristite i beli kukuruzni griz, odnosno brašno (bolje nego kupovna gotova palenta).
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Obični kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima prilično malo kalorija. Porcija od 100 g sadrži tek oko 85 kalorija. A ukoliko u kačamak dodate mleko, sir ili kajmak, jasno je da će u tom slučaju imati znatno višed kalorija, piše onefit.rs.
Pritom, kalorije u ovom obroku uglavnom potiču od ugljenih hidrata.
Prirodne materije iz kačamaka se lako vare i ne utiču na povećanje telesne težine. Osim toga, ova namirnica će biti ukusnija i bolja ukoliko je pomešate sa vašim omiljenim povrćem. Prelijte je jogurtom koji ima malo mlečne masti i uživajte u zdravom obroku, piše dijetaplus.com.